Trắc nghiệm tiếng anh 6 global success bài 1 my new school có lời giải

Trắc nghiệm tiếng anh 6 global success bài 1 my new school có lời giải

4.9/5

Tác giả: Thầy Tùng

Đăng ngày: 22 Aug 2022

Lưu về Facebook:
Hình minh họa Trắc nghiệm tiếng anh 6 global success bài 1 my new school có lời giải

Công thức toán học không thể tải, để xem trọn bộ tài liệu hoặc in ra làm bài tập, hãy tải file word về máy bạn nhé

UNIT 1: MY NEW SCHOOL

Phonetics and Speaking

Find the word which has a different sound in the part underlined. 

Question 1. A. study           B. rubber                C. subject                  D. calculator

Question 2. A. calculator     B. fast                  C. classmate              D. father

Question 3. A. school         B. teaching              C. chess                     D. watch

Question 4. A. park             B. sharpener              C. star                         D. grammar

Question 5. A. compass      B. homework            C. someone              D. wonderful

Question 6. A. post office      B. rose                  C. notebook             D. compass

Question 7. A. chemistry        B. watch               C. school                   D. schedule

Question 8. A. puppy          B. study                     C. umbrella               D. judo

Question 9. A. check          B. schoolbag           C. chalk                     D. chess

Question 10. A. ruler           B. rubber                C. lucky                     D. funny

Question 11. A. lunch         B. music                   C. student                  D. uniform

Question 12. A. compass   B. schoolbag             C. calculator             D. bad

Question 13. A. park           B. wonderful             C. star                  D. sharpener

Question 14. A. music        B. study                C. calculator             D. uniform

Question 15. A. schedule        B. chemistry              C. school               D. chalk

Vocabulary and Grammar 

Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences

Question 1. I _____________ English lessons on Tuesday and Friday every week.

A. have                      B. is having                           C. has                                     D. had

Question 2. Alex usually ____________ his homework at 8 p.m.

A. finish                     B. finishing                           C. finished                             D. finishes

Question 3. We _________ to the judo club twice a month.

A. go                           B. have                                   C. make                                  D. take

Question 4. – What do you do in your free time? – I always ________ books in my free time.

A. is reading              B. to read                               C. reads                                  D. read

Question 5. We _____ new subjects for this school year.

A. have                      B. has                                     C. having                               D. had

Question 6. Listen! The teacher __________ the lesson to us.

A. explain                  B. is explaining                    C. explains                            D. to explain

Question 7. You should _________ physical exercise regularly.

A. have                      B. talk                                 C. play                                   D. do

Question 8. I often spend the weekend ___________ badminton with my elder brother.

A. playing                  B. doing                                 C. studying                            D. having

Question 9. Do you often _________ team games during the break?

A. play                       B. do                                       C. have                                   D. make

Question 10. The students at my school can ______ quietly in the library in the afternoon.

A. do                          B. have                                   C. study                                 D. play

Question 11. We don’t usually _______ homework on Saturday.

A. do                          B. have                                   C. study                                 D. play

Question 12. Duy ______ to school every day.

A. cycling                  B. cycles                                C. is cycling                          D. cycle

Question 13. There ____________ two pencils on the desk.

A. are                         B. is                                        C. was                                    D. being

Question 14. ____________ Bobby often ____________ physics experiment after school?

A. Does/ do               B. Is/ do                                 C. Does/ doing                      D. Is/ does

Question 15. My new school ______ in the centre of the village.

A. not                         B. isn’t                                   C. don’t                                  D. doesn’t

Reading

Task 1. Choose the letter A, B, C or D to complete the passage below

Johnson __________ (1) a student. He’s 12 years old. He studies __________ (2) Ba Dinh secondary school on Hoang Hoa Tham Street. He usually __________ (3) home for school __________ (4) 6.30 a.m. He lives __________ (5) near the school, _________ (6) he usually walks to school with some of his friends. But today his father ___________ (7) him to school. He loves Literature and English. Today he has Physics, Chemistry and English. __________ (8) school, he often plays volleyball in the school field.

Question 1. A. is                  B. be                           C. am                          D. are

Question 2. A. from            B. in                            C. at                            D. on

Question 3. A. leave           B. left                         C. is leaving              D. leaves

Question 4. A. at                  B. for                          C. on                           D. to

Question 5. A. also              B. quite                      C. much                     D. well

Question 6. A. yet               B. for                          C. so                           D. but

Question 7. A. is driving    B. drives                    C. driving                  D. drive

Question 8. A. When          B. After                      C. During                   D. Before

Task 2. Choose the letter A, B, C or D to complete the passage below

What do you do if you want to (1)______ a book in a library? If you know the author’s (2)______, go to the author catalogue. Find the title of the book (3)______ check the shelf mark. Make a note of this before you look (4)_______ the appropriate shelf. If you do not know the author’s name, go to the (5)______ catalogue. If there (6)_______ no title catalogue in the library, go to the subject catalogue. Check all the titles which are under the (7)______ you want. Then check the appropriate card, as with the author catalogue. Next look for the book on the shelf. Let the librarian stamp it (8)_______ you take it out of the library. If the book isn’t on the shelf, ask the librarian to get it for you.

Question 1. A. find                          B. look                                   C. take

Question 2. A. address                   B. title                                    C. name

Question 3. A. and                          B. or                                       C. but

Question 4. A. at                              B. for                                      C. after

Question 5. A. title                          B. author                                C. subject

Question 6. A. be                             B. are                                      C. is

Question 7. A. subject                    B. book                                  C. index

Question 8. A. after                         B. before                                C. when

Writing

Task 1. Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences with given words

Question 1. This/ be/ my classmate /./ His name/ be/ Minh.

A. This are my classmate. His name is Minh.

B. These are my classmate. His name are Minh.

C. This am my classmate. His name is Minh.

D. This is my classmate. His name is Minh. 

Question 2. Mrs. Smith/ travel to work/ motorbike/ every day.

A. Mrs. Smith traveling to work on motorbike every day.

B. Mrs. Smith travels to work by motorbike every day.

C. Mrs. Smith travel to working in motorbike every day.

D. Mrs. Smith travel to work with motorbike every day.

Question 3. We/ ought/ study/ hard/ please/ our parents.

A. We ought to study hard to please our parents.

B. We ought studying hard to please our parents.

C. We ought to study hard to pleasing our parents.

D. We ought to studying hard to please our parents.

Question 4. compass/ There/ a/ books/ is/ three/ bookshelf/ and/ a/ on the/ pencil.

A. There is three books a pencil, and a compass on the bookshelf.

B. There a pencil, a compass, and three books is on the bookshelf.

C. There is a pencil and a compass on the three books bookshelf.

D. There is a pencil, a compass, and three books on the bookshelf.

Question 5. All / subjects / my/ new/ school/ interesting.

A. All subjects at my new school is interesting.

B. All subjects my new school has interesting.

C. All subjects of my new school interesting.

D. All subjects at my new school are interesting.

Question 6. My/ teacher/ long/ straight/ dark/ has/ hair.

A. My teacher has long straight black hair.

B. My teacher has straight black long hair.

C. My teacher has hair black long straight.

D. My hair teacher has long straight black.

Question 7. Summer, / I/ often/ spend/ time/ play/ bingo/ my/ best/ friends.

A. In the summer, I often spend my time playing bingo with my best friends.

B. On the summer/ I often spend my time to play bingo for my best friend.

C. At summer, I often spend my time play bingo with my best friend.

D. In the summer, I often spend my time to play bingo with my best friends.

Task 2. Rewrite sentences without changing the meaning

Question 8. I often go to school on foot every day.

A. I go by foot to school every day.

B. I often walk to school every day.

C. I often move to school by foot every day.

D. I use my foot to school every day.

Question 9. That little girl isn’t old enough to be in my class.

A. That little girl is too young to be in my class.

B. That little girl is old enough to be in my class.

C. That little girl isn’t too young to be in my class.

D. That little girl is young enough to be in my class.

Question 10. I’m interested in learning foreign languages.

A. I enjoy learning foreign languages.

B. I hate learning foreign languages.

C. I don’t like learning foreign languages.

D. I am learning foreign languages.

Question 11. Mr. Brown is a good teacher.

A. Mr. Brown teaches very good.

B. Mr. Brown teaches very well.

C. Mr. Brown is very well teacher.

D. Mr. Brown is teaching very well.

Question 12. Let’s play volleyball tomorrow.

A. How about playing volleyball tomorrow?

B. Why don’t you play volleyball tomorrow?

C. What about to play volleyball tomorrow?

D. Do you like playing volleyball tomorrow?

Question 13. I spend two hours per day doing the household chores with my mother.

A. It costs me two hours per day to do the household chores with my mother.

B. It takes me two hours per day to do the household chores with my mother.

C. It is two hours per day for me to do the household chores with my mother.

D. I take two hours per day doing the household chores with my mother.

Question 14. Nam is a student. I am a student, too.

A. Nam and I am students.

B. Nam is a student. Am I, too.

C. Both Nam and I am students.

D. Nam is a student and I am, too.

Question 15. Hoa is six years old. Lan is seven years old.

A. Hoa is younger than Lan.

B. Hoa is older than Lan.

C. Lan is younger than Hoa.

D. Hoa is as young as Lan.

LỜI GIẢI CHI TIẾT

UNIT 1: MY NEW SCHOOL

Phonetics and Speaking

Find the word which has a different sound in the part underlined. 

Question 1. A. study           B. rubber                C. subject                  D. calculator

Lời giải Giải thích: Các đáp án A, B, C phát âm là /ʌ/, đáp án D phát âm là /ju:/

Đáp án: D

Question 2. A. calculator     B. fast                  C. classmate              D. father

Lời giải Giải thích: Các đáp án B, C, D phát âm là /ɑː/, đáp án A phát âm là /æ/

Đáp án: A

Question 3. A. school         B. teaching              C. chess                     D. watch

Lời giải Giải thích: Các đáp án B, C, D phát âm là /tʃ/, đáp án A phát âm là /k/

Đáp án: A

Question 4. A. park             B. sharpener              C. star                         D. grammar

Lời giải Giải thích: Các đáp án A, B, C phát âm là /ɑː/, đáp án D phát âm là /ə/

Đáp án: D

Question 5. A. compass      B. homework            C. someone              D. wonderful

Lời giải Giải thích: Các đáp án A, C, D phát âm là /ʌ/, đáp án B phát âm là /əʊ/

Đáp án: B

Question 6. A. post office      B. rose                  C. notebook             D. compass

Lời giải Giải thích: Các đáp án A, B, C phát âm là /əʊ/, đáp án D phát âm là /ʌ/

Đáp án: D

Question 7. A. chemistry        B. watch               C. school                   D. schedule

Lời giải Giải thích: Các đáp án A, C, D phát âm là /k/, đáp án B phát âm là /tʃ/

Đáp án: B

Question 8. A. puppy          B. study                     C. umbrella               D. judo

Lời giải Giải thích: Các đáp án A, B, C phát âm là /ʌ/, đáp án D phát âm là /u:/

Đáp án: D

Question 9. A. check          B. schoolbag           C. chalk                     D. chess

Lời giải Giải thích: Các đáp án A, C, D phát âm là /tʃ/, đáp án B phát âm là /k/

Đáp án: B

Question 10. A. ruler           B. rubber                C. lucky                     D. funny

Lời giải Giải thích: Các đáp án B, C, D phát âm là /ʌ/, đáp án A phát âm là /u:/

Đáp án: A

Question 11. A. lunch         B. music                   C. student                  D. uniform

Lời giải Giải thích: Các đáp án B, C, D phát âm là /ju:/, đáp án A phát âm là /ʌ/

Đáp án: A

Question 12. A. compass   B. schoolbag             C. calculator             D. bad

Lời giải Giải thích: Các đáp án B, C, D phát âm là /æ/, đáp án A phát âm là /ʌ/

Đáp án: A

Question 13. A. park           B. wonderful             C. star                  D. sharpener

Lời giải Giải thích: Các đáp án A, C, D phát âm là /ɑː/, đáp án B phát âm là /ʌ/

Đáp án: B

Question 14. A. music        B. study                C. calculator             D. uniform

Lời giải Giải thích: Các đáp án A, C, D phát âm là /ju:/, đáp án B phát âm là /ʌ/

Đáp án: B

Question 15. A. schedule        B. chemistry              C. school               D. chalk

Lời giải Giải thích: Các đáp án A, B, C phát âm là /k/, đáp án D phát âm là /tʃ/

Đáp án: D

Vocabulary and Grammar 

Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences

Question 1. I _____________ English lessons on Tuesday and Friday every week.

A. have                      B. is having                           C. has                                     D. had

Lời giải

Câu chia ở thì hiện tại đơn vì có “every week”, chủ ngữ I (ngôi 1) nên động từ giữ nguyên thể

Dịch: Tôi có tiết tiếng Anh vào thứ Ba và thứ Sáu hàng tuần.

Đáp án: A

Question 2. Alex usually ____________ his homework at 8 p.m.

A. finish                     B. finishing                           C. finished                             D. finishes

Lời giải

Câu chia ở thì hiện tại đơn vì có “usually”, chủ ngữ Alex (ngôi 3 số it) nên động từ thêm “s/es”

Dịch: Alex thường làm xong bài tập về nhà lúc 8 giờ tối.

Đáp án: D

Question 3. We _________ to the judo club twice a month.

A. go                           B. have                                   C. make                                  D. take

Lời giải

Cụm từ “go to the judo club”: đi đến câu lạc bộ judo

Dịch: Chúng tôi đến câu lạc bộ judo 2 lần mỗi tháng.

Đáp án: A

Question 4. – What do you do in your free time? – I always ________ books in my free time.

A. is reading              B. to read                               C. reads                                  D. read

Lời giải

Câu chia ở thời hiện tại đơn vì có trạng từ “always”

Dịch: – Lúc rảnh cậu làm gì? – Tớ luôn đọc sách khi rảnh.

Đáp án: D

Question 5. We _____ new subjects for this school year.

A. have                      B. has                                     C. having                               D. had

Lời giải

Câu diễn đạt sự thật hiển nhiên nên ta dùng thì hiện tại đơn

Dịch: Chúng tôi có những môn học mới cho năm học mới này.

Đáp án: A

Question 6. Listen! The teacher __________ the lesson to us.

A. explain                  B. is explaining                    C. explains                            D. to explain

Lời giải

Câu chia ở thời hiện tại tiếp diễn do có mệnh lệnh thức “Listen!”

Dịch: Nghe kìa! Cô đang giải thích bài học cho chúng mình đấy.

Đáp án: B

Question 7. You should _________ physical exercise regularly.

A. have                      B. talk                                 C. play                                   D. do

Lời giải

Cấu trúc “do physical exercise”: tập thể dục

Dịch: Bạn nên tập thể dục thường xuyên.

Đáp án: D

Question 8. I often spend the weekend ___________ badminton with my elder brother.

A. playing                  B. doing                                 C. studying                            D. having

Lời giải

Cấu trúc “play + môn thể thao”: chơi môn thể thao gì

“Spend + thời gian + Ving”: dành thời gian làm gì

Dịch: Tôi thường dành cuối tuần chơi cầu lông với anh trai.

Đáp án: A

Question 9. Do you often _________ team games during the break?

A. play                       B. do                                       C. have                                   D. make

Lời giải

Play team games: chơi trò chơi theo đội

Dịch: Bạn có thường chơi trò chơi theo đội vào giờ ra chơi không?

Đáp án: A

Question 10. The students at my school can ______ quietly in the library in the afternoon.

A. do                          B. have                                   C. study                                 D. play

Lời giải

Dịch: Các học sinh trường tôi có thể học một cách yên lặng trong thư viện vào buổi chiều.

Đáp án: C

Question 11. We don’t usually _______ homework on Saturday.

A. do                          B. have                                   C. study                                 D. play

Lời giải

Do homework: làm bài tập

Dịch: Chúng tôi thường không có bài tập về nhà vào Thứ Bảy.

Đáp án: A

Question 12. Duy ______ to school every day.

A. cycling                  B. cycles                                C. is cycling                          D. cycle

Lời giải

Câu chia ở thì hiện tại đơn vì có “every day”, chủ ngữ Duy (ngôi 3 số it) nên động từ thêm “s/es”

Dịch: Duy đạp xe đi học mỗi ngày.

Đáp án: B

Question 13. There ____________ two pencils on the desk.

A. are                         B. is                                        C. was                                    D. being

Lời giải

Cấu trúc “there + are + danh từ số nhiều”: có …

Dịch: Có 2 chiếc bút chì trên bàn học.

Đáp án: A

Question 14. ____________ Bobby often ____________ physics experiment after school?

A. Does/ do               B. Is/ do                                 C. Does/ doing                      D. Is/ does

Lời giải

Câu hỏi nghi vấn thì hiện tại đơn

Dịch: Có phải Bobby thường làm thí nghiệm vật lý sau giờ học không?

Đáp án: A

Question 15. My new school ______ in the centre of the village.

A. not                         B. isn’t                                   C. don’t                                  D. doesn’t

Lời giải

Câu diễn đạt sự thật hiển nhiên nên dùng thì hiện tại đơn với động từ tobe vì đằng sau là giới từ

Dịch: Trường mới của tôi ở trung tâm ngôi làng.

Đáp án: B

Reading

Task 1. Choose the letter A, B, C or D to complete the passage below

Johnson __________ (1) a student. He’s 12 years old. He studies __________ (2) Ba Dinh secondary school on Hoang Hoa Tham Street. He usually __________ (3) home for school __________ (4) 6.30 a.m. He lives __________ (5) near the school, _________ (6) he usually walks to school with some of his friends. But today his father ___________ (7) him to school. He loves Literature and English. Today he has Physics, Chemistry and English. __________ (8) school, he often plays volleyball in the school field.

Question 1. A. is                  B. be                           C. am                          D. are

Lời giải

Đáp án: A

Câu ở thì hiện tại đơn với chủ ngữ số ít

Dịch: Johnson là một học sinh.

Question 2. A. from            B. in                            C. at                            D. on

Lời giải

study at + tên trường học (học ở trường nào)

Dịch: Cậu ấy học ở trường THCS Ba Đình trên đường Hoàng Hoa Thám.

Đáp án: C

Question 3. A. leave           B. left                         C. is leaving              D. leaves

Lời giải

Câu chia ở hiện tại đơn

Cấu trúc “leave ….. for …..” (rời nơi nào đến nơi nào)

Dịch: Cậu ấy thường rời nhà đi học lúc 6:30 sáng.

Đáp án: D

Question 4. A. at                  B. for                          C. on                           D. to

Lời giải

at + giờ (vào lúc mấy giờ)

Dịch: Cậu ấy thường rời nhà đi học lúc 6:30 sáng.

Đáp án: A

Question 5. A. also              B. quite                      C. much                     D. well

Lời giải

quite near: khá gần

Dịch: Cậu ấy sống khá gần trường.

Đáp án: B

Question 6. A. yet               B. for                          C. so                           D. but

Lời giải Dịch: Cậu ấy sống khá gần trường, vì thế cậu ấy thường đi bộ với một vài người bạn.

Đáp án: C

Question 7. A. is driving    B. drives                    C. driving                  D. drive

Lời giải

Câu chia thời hiện tại tiếp diễn vì có mốc thời gian “today”

Dịch: Nhưng hôm nay bố cậu ấy đang đưa cậu ấy đến trường.

Đáp án: A

Question 8. A. When          B. After                      C. During                   D. Before

Lời giải

after school: sau giờ học

Dịch: Sau giờ học, cậu ấy thường chơi bóng chuyền trên sân thể chất.

Dịch bài đọc:

Johnson là một sinh viên. Anh ấy 12 tuổi. Anh học trường cấp 2 Ba Đình trên đường Hoàng Hoa Thám. Anh ấy thường rời nhà đến trường lúc 6h30 sáng. Anh ấy sống khá gần trường, vì vậy anh ấy thường đi bộ đến trường với một số bạn bè của mình. Nhưng hôm nay cha anh chở anh đến trường. Anh ấy yêu thích Văn học và Tiếng Anh. Hôm nay anh ấy có Vật lý, Hóa học và Tiếng Anh. Sau giờ học, anh thường chơi bóng chuyền trong sân trường.

Đáp án: B

Task 2. Choose the letter A, B, C or D to complete the passage below

What do you do if you want to (1)______ a book in a library? If you know the author’s (2)______, go to the author catalogue. Find the title of the book (3)______ check the shelf mark. Make a note of this before you look (4)_______ the appropriate shelf. If you do not know the author’s name, go to the (5)______ catalogue. If there (6)_______ no title catalogue in the library, go to the subject catalogue. Check all the titles which are under the (7)______ you want. Then check the appropriate card, as with the author catalogue. Next look for the book on the shelf. Let the librarian stamp it (8)_______ you take it out of the library. If the book isn’t on the shelf, ask the librarian to get it for you.

Question 1. A. find                          B. look                                   C. take

Lời giải Dịch: Bạn phải làm gì nếu bạn muốn tìm một cuốn sách trong thư viện?

Đáp án: A

Question 2. A. address                   B. title                                    C. name

Lời giải Dịch: Nếu bạn biết tên tác giả, hãy truy cập danh mục tác giả.

Đáp án: C

Question 3. A. and                          B. or                                       C. but

Lời giải Dịch: Kiểm tra tất cả các tiêu đề thuộc chủ đề bạn muốn.

Đáp án: A

Question 4. A. at                              B. for                                      C. after

Lời giải Dịch: Hãy ghi chú lại điều này để bạn tìm giá phù hợp.

Đáp án: B

Question 5. A. title                          B. author                                C. subject

Lời giải Dịch: Nếu bạn không biết tên tác giả, hãy truy cập danh mục tiêu đề.

Đáp án: A

Question 6. A. be                             B. are                                      C. is

Lời giải Dịch: Nếu không có danh mục tiêu đề trong thư viện, hãy chuyển đến danh mục chủ đề.

Đáp án: C

Question 7. A. subject                    B. book                                  C. index

Lời giải Dịch: Kiểm tra tất cả các tiêu đề thuộc chủ đề bạn muốn.

Đáp án: A

Question 8. A. after                         B. before                                C. when

Lời giải

Dịch: Hãy để thủ thư đóng dấu trước khi bạn mang nó ra khỏi thư viện.

Dịch bài đọc:

Bạn phải làm gì nếu bạn muốn tìm một cuốn sách trong thư viện? Nếu bạn biết tên tác giả, hãy truy cập danh mục tác giả. Tìm tên sách và kiểm tra nhãn hiệu trên kệ. Hãy ghi chú lại điều này để bạn tìm giá phù hợp. Nếu bạn không biết tên tác giả, hãy truy cập danh mục tiêu đề. Nếu không có danh mục tiêu đề trong thư viện, hãy chuyển đến danh mục chủ đề. Kiểm tra tất cả các tiêu đề thuộc chủ đề bạn muốn. Sau đó kiểm tra thẻ thích hợp, như với danh mục tác giả. Tiếp theo hãy tìm cuốn sách trên giá. Hãy để thủ thư đóng dấu trước khi bạn mang nó ra khỏi thư viện. Nếu sách không có trên giá, hãy yêu cầu thủ thư lấy nó cho bạn.

Đáp án: B

Writing

Task 1. Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences with given words

Question 1. This/ be/ my classmate /./ His name/ be/ Minh.

A. This are my classmate. His name is Minh.

B. These are my classmate. His name are Minh.

C. This am my classmate. His name is Minh.

D. This is my classmate. His name is Minh. 

Lời giải Dịch: Đây là bạn cùng lớp của mình. Cậu ấy tên Minh.

Đáp án: D

Question 2. Mrs. Smith/ travel to work/ motorbike/ every day.

A. Mrs. Smith traveling to work on motorbike every day.

B. Mrs. Smith travels to work by motorbike every day.

C. Mrs. Smith travel to working in motorbike every day.

D. Mrs. Smith travel to work with motorbike every day.

Lời giải Dịch: Bà Smith đi làm bằng xe máy hàng ngày.

Đáp án: B

Question 3. We/ ought/ study/ hard/ please/ our parents.

A. We ought to study hard to please our parents.

B. We ought studying hard to please our parents.

C. We ought to study hard to pleasing our parents.

D. We ought to studying hard to please our parents.

Lời giải Dịch: Chúng ta phải học hành chăm chỉ để không phụ lòng cha mẹ.

Đáp án: A

Question 4. compass/ There/ a/ books/ is/ three/ bookshelf/ and/ a/ on the/ pencil.

A. There is three books a pencil, and a compass on the bookshelf.

B. There a pencil, a compass, and three books is on the bookshelf.

C. There is a pencil and a compass on the three books bookshelf.

D. There is a pencil, a compass, and three books on the bookshelf.

Lời giải Dịch: Có một cây bút chì, một compa, và ba cuốn sách trên giá sách.

Đáp án: D

Question 5. All / subjects / my/ new/ school/ interesting.

A. All subjects at my new school is interesting.

B. All subjects my new school has interesting.

C. All subjects of my new school interesting.

D. All subjects at my new school are interesting.

Lời giải Dịch: Tất cả các môn học ở trường mới của tôi đều thú vị.

Đáp án: D

Question 6. My/ teacher/ long/ straight/ dark/ has/ hair.

A. My teacher has long straight black hair.

B. My teacher has straight black long hair.

C. My teacher has hair black long straight.

D. My hair teacher has long straight black.

Lời giải Dịch: Cô giáo của tôi có mái tóc đen dài thẳng.

Đáp án: A

Question 7. Summer, / I/ often/ spend/ time/ play/ bingo/ my/ best/ friends.

A. In the summer, I often spend my time playing bingo with my best friends.

B. On the summer/ I often spend my time to play bingo for my best friend.

C. At summer, I often spend my time play bingo with my best friend.

D. In the summer, I often spend my time to play bingo with my best friends.

Lời giải Dịch: Vào mùa hè, mình thường dành thời gian chơi bingo với các bạn thân của mình.

Đáp án: A

Task 2. Rewrite sentences without changing the meaning

Question 8. I often go to school on foot every day.

A. I go by foot to school every day.

B. I often walk to school every day.

C. I often move to school by foot every day.

D. I use my foot to school every day.

Lời giải

Giải thích: on foot = walk

Dịch: Tôi thường đi bộ tới trường.

Đáp án: B

Question 9. That little girl isn’t old enough to be in my class.

A. That little girl is too young to be in my class.

B. That little girl is old enough to be in my class.

C. That little girl isn’t too young to be in my class.

D. That little girl is young enough to be in my class.

Lời giải A

Đáp án: Dịch: Cô bé đó còn quá nhỏ để có thể ở trong lớp của tôi.

Question 10. I’m interested in learning foreign languages.

A. I enjoy learning foreign languages.

B. I hate learning foreign languages.

C. I don’t like learning foreign languages.

D. I am learning foreign languages.

Lời giải Dịch: Tôi thích học ngoại ngữ.

Đáp án: A

Question 11. Mr. Brown is a good teacher.

A. Mr. Brown teaches very good.

B. Mr. Brown teaches very well.

C. Mr. Brown is very well teacher.

D. Mr. Brown is teaching very well.

Đáp án: B

Question 12. Let’s play volleyball tomorrow.

A. How about playing volleyball tomorrow?

B. Why don’t you play volleyball tomorrow?

C. What about to play volleyball tomorrow?

D. Do you like playing volleyball tomorrow?

Lời giải Dịch: Chúng mình cùng chơi bóng chuyền ngày mai đi.

Đáp án: B

Question 13. I spend two hours per day doing the household chores with my mother.

A. It costs me two hours per day to do the household chores with my mother.

B. It takes me two hours per day to do the household chores with my mother.

C. It is two hours per day for me to do the household chores with my mother.

D. I take two hours per day doing the household chores with my mother.

Lời giải Dịch: Tôi dành 2 giờ mỗi ngày làm việc nhà cùng mẹ tôi.

Đáp án: B

Question 14. Nam is a student. I am a student, too.

A. Nam and I am students.

B. Nam is a student. Am I, too.

C. Both Nam and I am students.

D. Nam is a student and I am, too.

Lời giải Dịch: Nam là một học sinh. Tôi cũng là một học sinh.

Đáp án: D

Question 15. Hoa is six years old. Lan is seven years old.

A. Hoa is younger than Lan.

B. Hoa is older than Lan.

C. Lan is younger than Hoa.

D. Hoa is as young as Lan.

Lời giải Dịch: Hoa năm nay 6 tuổi còn Lan 7 tuổi. (Hoa thì trẻ hơn Lan.)

Đáp án: A

© 2022 Hoc357.edu.vn. All Rights Reserved.
  • Liên hệ
  • Privacy Policy
  • Địa chỉ: 561 Điện Biên Phủ, Phường 25, Bình Thạnh, Thành phố Hồ Chí Minh
  • Gmail: tranthanhhung@hoc357.edu.vn | Phone: 0365798532