Đề thi kscl học sinh giỏi tiếng anh 11 trường liễn sơn 2018-2019 có đáp án và file nghe

Đề thi kscl học sinh giỏi tiếng anh 11 trường liễn sơn 2018-2019 có đáp án và file nghe

4.5/5

Tác giả: Thầy Tùng

Đăng ngày: 22 Aug 2022

Lưu về Facebook:
Hình minh họa Đề thi kscl học sinh giỏi tiếng anh 11 trường liễn sơn 2018-2019 có đáp án và file nghe

Công thức toán học không thể tải, để xem trọn bộ tài liệu hoặc in ra làm bài tập, hãy tải file word về máy bạn nhé

SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC

KÌ THI KSCL CÁC ĐỘI TUYỂN HSG NĂM HỌC 2018-2019

Môn thi: TIẾNG ANH – LỚP 11 - LẦN 1

Thời gian làm bài: 180 phút, không kể thời gian giao đề

TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN

ĐỀ CHÍNH THỨC

(Đề thi gồm 05 trang)

PART 1: LISTENING

I. Questions 01 – 10. You are going to hear somebody giving their opinion about the media and its influence on society. For questions 01 – 10, complete the sentences with a word or short phrase.

  • The three forms of media are TV, radio and (01) ____________________
  • Politicians use the media during political (02) ____________________
  • Entertainers use it to stay in the (03) ____________________
  • The percentage of people who did not have a particular point of view about the privacy of celebrities was (04) ____________________
  • The most influential form of media is (05) ____________________
  • We can be deceived by TV when we are shown carefully selected (06) ____________________
  • Some TV stations turn true events into (07) ____________________
  • A newspaper had to pay (08) ____________________ for printing lies about a pop singer.
  • Sometimes a paper can avoid being sued if it makes a public (09) ____________________
  • There are two kinds of newspaper; the “quality” papers and the (10) ____________________

II. Questions 11 – 14. Complete the summary below. Write NO MORE THAN TWO WORDS for each answer.

After high school some people travel, find a(n) (11) ________________ or take on temporary work to save money for further education.

If you decide to go straight on to more study, to start with you should think about your (12) __________________. You’ll also need to consider whether your (13) ________________ will help you eventually get a good job. After course selection, you should decide on study goals: how many papers to take and what (14) _________________ you want to achieve.

Questions 15 – 20. Where would you go for information or resources?

Write the correct letter A, B, or C next to questions 15 – 20.

A. from an Internet website

B. in the form of personal advice or guidance

C. on the availability of financial assistance

15. Higher Education Providers 16. Apprenticeship Scheme

17. School Careers Advisor 18. Career Services

19. Student Support Association 20. Libraries

PART 2: LEXICO-GRAMMAR

I. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

01. How long have you been looking for_________?

A. employee B. employer C. employment D. employ

02. To_________ photography professionally requires a lot of skills.

A. do B. make C. commit D. carry

03. We made her an excellent offer, but she_________ it.

A. turned B. rejected C. accepted D. denied

04. It must have been painful to him to stand there and watch his efforts going_________.

A. down the drain B. off the peg C. on the shelf D. off the old block

05. That old building is going to be_________ and a new library will be built in its place.

A. pushed off B. pulled down C. pushed in D. pull through

06. You are not allowed to bring coffee into the examination room, _________?

A. do you? B. aren’t you? C. don’t you? D. are you?

07. When we met that day in Paris, I didn’t know that he was married_________ Barbara.

A. with B. to C. in D. of

08. He looked me_________ in the eye as though he hoped to draw something out of me.

A. long B. longly D. lengthy D. lengthily

09. He has decided to buy a_________ for his son on the boy’s twenty-first birthday.

A. German sports posh B. posh German sports

D. posh sports German D. German posh sports

10. It is cheaper to travel by air in_________.

A. second hand B. style C. savings account D. economy class

11. Members of the rock group were asked to modify their behavior_________ leave the hotel.

A. or else B. unless C. lest D. in case

12. The stage design was _________, but unfortunately the acting wasn’t so impressive.

A. out of this world B. out of mind C. out of the blue D. out of sight

13. Richard has invited Ann to his study group tonight, but she has refused. What would Richard be most likely to say in response to Ann’s refusal?

Ann: “I’m afraid I can’t go tonight. I’m just not in the mood for it!”

Richard: “_______________!”

A. Off you go B. You are out C. Suit yourself D. Good for you

14. _________ to the Senate than he began to face some of the realities of being a U.S. senator: the heavy work load; maintaining two households, being away from his family.

A. No sooner had Obama been elected B. No sooner Obama had been elected

C. No sooner had Obama elected D. No sooner Obama had elected

15. Richard is asking Ann about quantum physics, but Ann doesn’t know the answer to his question. What would Ann be most likely to say?

Richard: “So, Ann, do the electrons in a pair spin in two opposite directions or not?”

Ann: “_______________!”

A. Mind your own business B. Whatever floats your boats

C. This is way below me D. Search me

16. Vietnam’s renowned rocker Tran Lap, _________ died of cancer on 17 March 2016, will be honored with a posthumous medal for his contribution to the country’s music industry.

A. that B. who C. whom D. whose

17. The Vietnamese Fisheries Association has issued a_________ of China’s illegal ban on fishing in the East Sea.

A. declamation B. defamation C. denunciation D. devaluation

18. _________ growing concern about unsafe food, many foreign and local firms are exploring opportunities to produce safe food in the country.

A. Amid B. Despite C. Regardless of D. According to

19. Hue locals consider Buddha’s birthday to be an important local holiday and will take time_________ from their daily schedules for pagoda trips and prayer.

A. out B. away C. off D. down

20. Through generations, despite many _________, some Huong Canh families have successfully preserved their traditional job of clay pot and tile making.

A. out and about B. odds and ends C. ins and outs D. ups and downs

II. Find one mistake in each of the following sentences by choosing A, B, C or D. Write your answers on your answer sheet.

21. The issue was so controversial, but they were able to settle it in the end of the discussion.

A. was B. but C. able D. in the end

22. It cost him fortune to divorce her but at the end of the day he was more than happy because he made the right choice.

A. fortune B. at the end C. was more than D. made

23. Studies by B.F. Skinner indicate that reward positively reinforces behavior and makes that behavior likely more to recur.

A. Studies by B. reinforces C. and D. likely more

24. A food additive is any chemical that food manufacturers intentional add to their products.

A. additive B. that C. intentional D. products

25. Although the old fisherman was exhausted, but he managed to reel the giant marlin in by nightfall.

A. fisherman B. but C. to reel D. nightfall

III. Complete the following passage with the correct form of the word given in CAPITALS to the right of each line.

The king in the car park

We are used to reading about mysteries in detective novels, but a real-life mystery was (26)__________ solved by archaeologists when they found a skeleton under a car park in a British city. The (27)__________ of the remains was of particular (28)__________ as they turned out to be those of the famous King of England, Richard III. (29)__________, most monarchs have a formal (30)__________ and their bones are placed in cathedrals or abbeys, but the final resting place of Richard had been (31)__________. The search to find his body had been a long one. Now, (32)__________ have formally identified the bones as those of Richard, comparing his DNA with that of another (33)__________. Tests have also proven that Richard’s spinal deformity was not as bad as they had (34)__________ thought. However, his reputation of being a (35)__________ still stands and the mystery of what really happened to his two nephews remains unsolved.

26. RECENT

27. DISCOVER

28. INTERESTING

29. TRADITION

30. BURRY

31. KNOW

32. SCIENCE

33. DESCEND

34. ORIGIN

35. CRIME

PART 3: READING

I. Read the following passage then choose the options among A, B, C or D that best completes the blanks. Write your answers in your answer sheet.

CHANGING COUNTRIES

Seeking a new life and hoping for a significant (1)_________ in their standard of living, foreign workers began flocking into Western Europe during the 1950s. In Britain, some of the first immigrants arriving (2)_________ the West Indies and the Indian subcontinent were welcomed by brass bands, but the dream of a new life soon (3)_________ sour for many.

Attracted by the promise to earn good money and learn new skills, the reality they found was often one of (4)_________ wages and, in many (5)_________, unemployment. There were times when the newcomers encountered open hostility; in 1958, riots (6)_________ out in Notting Hill, west London, when gangs of white youths began taunting immigrants.

Yet despite the (7)_________ difficulties they encountered, many foreign workers did manage to (8)_________ to their new conditions, settling in their new adopted country and prospering. Their contribution had the effect not only of speeding up the (9)_________ of economic change in the post- war period, it also (10)_________ Western Europe into a multiracial society.

01. A. switch B. change C. modification D. variation

02. A. from B. to C. in D. at

03. A. turned B. converted C. switched D. moved

04. A. little B. small C. short D. low

05. A. occasions B. examples C. ways D. cases

06. A. broke B. carried C. came D. started

07. A. several B. high C. numerous D. heavy

08. A. fit B. adjust C. match D. suit

09. A. growth B. motion C. pace D. step

10. A. transformed B. transferred C. modified D. shifted

II. Read the passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Icebergs are among nature’s most spectacular creations, and yet most people have never seen one. A vague air of mystery envelops them. They come into being somewhere-in faraway, frigid waters, amid thunderous noise and splashing turbulence, which in most cases no one hears or sees. They exist only a short time and then slowly waste away just unnoticed.

Objects of sheerest beauty, they have been called. Appearing in an endless variety of shapes they may be dazzlingly white, or they may be glassy blue, green or purple, tinted faintly or in darker hues. They are graceful, stately, inspiring in calm, sunlit seas. But they are also called frightening and dangerous, and that they are, in the night, in the fog, and in storms. Even in clear weather one is wise to stay a safe distance away from them. Most of their bulk is hidden below the water, so their underwater parts may extend out far beyond the visible top. Also, they may roll over unexpectedly, churning the waters around them.

Icebergs are parts of glaciers that break off, drift into the water, float about awhile, and finally melt. Icebergs afloat today are made of snowflakes that have fallen over long ages of time. They embody snows that drifted down hundreds, or many thousands, or in some cases maybe a million years ago. The snows fell in polar-regions and on cold mountains, where they melted only a little or not at all, and so collected to great depths over the years and centuries.

As each year’s snow accumulation lay on the surface, evaporation and melting caused the snowflakes slowly to lose their feathery points and become tiny grains of ice. When new snow fell on top of the old, it too turned to icy grains. So blankets of snow and ice grains mounted layer upon layer and were of such great thickness that the weight of the upper layers compressed the lower ones. With time and pressure from above, the many small ice grains joined and changed to larger crystals, and eventually the deeper crystals merged into a solid mass of ice.

11. Which of the following is the best title for the passage?

A. The Melting of Icebergs B. The Nature and Origin of Icebergs

C. The Size and Shape of Icebergs D. The Dangers of Icebergs

12. The author states that icebergs are rarely seen because they are___________.

A. surrounded by fog B. hidden beneath the mountains

C. located in remote regions of the world D. broken by waves soon after they are formed

13. The passage mentions all of the following colors for icebergs EXCEPT___________.

A. yellow B. blue C. green D. purple

14. According to the passage, icebergs are dangerous because they___________.

A. usually melt quickly B. can turn over very suddenly

C. may create immense snowdrifts D. can cause unexpected avalanches

15. According to the passage, icebergs originate from a buildup of___________.

A. turbulent water B. feathers C. underwater pressure D. snowflakes

16. The formation of an iceberg is most clearly analogous to which of the following activities?

A. Walking on fluffy new snow, causing it to become more compact and icy

B. Plowing large areas of earth, leaving the land flat and barren

C. Skating across a frozen lake and leaving a trail behind

D. Blowing snow into one large pile to clear an area

17. In paragraph 4, the expression "from above" refers to___________.

A. sunlit seas B. polar regions

C. weight of mountains D. layers of ice and snow

18. The attitude of the author toward icebergs is one of

A. disappointment B. humor C. disinterest D. wonder

19. The word that in paragraph 2 refers to___________.

A. bad weather B. icebergs being frightening and dangerous

C. clear weather D. how icebergs look in the seas

20. The word merged in the last sentence is closest in meaning to___________.

A. became B. combined C. included D. consisted

III. Read the text below and think of the word which best fits each space. Use only one word in each space. Write your answer on your answer sheet.

Bells have been in existence for a long time. They were used by the Chinese about 6,000 years ago and the oldest bell ever found is (21)__________ 7,000 years old. Today, we live in a world of mass (22)__________ and reliable clocks, so it is easy to forget what an essential part of everyday life bells (23)__________ to be.

Bells told people of happy events, such as weddings and (24)__________ or, sometimes had to announce (25)__________ events such as a death or a funeral. Sometimes bells were used for giving people (26)__________ of an enemy’s approach or spreading the good news (27)__________ victory.

In many places today, bells are perhaps most (28)__________ associated with announcing when religious services are going to (29)__________ place. They are also frequently rung during (30)__________ and continue to play a part in many people’s lives.

PART 4: WRITING

I. Complete the second sentence in such a way that it means exactly as the first sentence. The word provided (if any) must not be altered in any way.

01. Celine has always been fond of classical music. (taste)

→ Celine________________________________________________________________________.

02. They cannot watch this film because they are not adults yet. (under)

→ Since_________________________________________________________________________.

03. It’s a pity you didn’t ask us to spend more time with you.

→ If only ________________________________________________________________________.

04. Your essays should be submitted by the 30th of June.

→ The deadline_________________________________________________________________.

05. She hasn’t spoken much since the day she met the President.

→ Little___________________________________________________________________________.

II. Essay writing.

Vietnamese educators are divided on whether the current system of high schools for the gifted should be maintained. Whilst some argue that the system may promote unhealthy competition or unnecessary stress among students, and therefore should be abolished, many others have praised the merits of those schools and voiced strong approval of their existence.

What advantages can schools for the gifted offer to their students and to the society?

Write an essay of 250 to 300 words to prove your ideas.

___________THE END__________

Thí sinh không được sử dụng tài liệu!

Cán bộ coi thi không giải thích gì thêm!

HƯỚNG DẪN CHẤM

A. Hướng dẫn chung khi chấm thi:

- Tổng điểm bài thi theo thang điểm 20.

- Giám khảo chấm đúng theo đáp án này đối với các phần PART 1, PART 2, và PART 3.

- Phần PART 4. I. giám khảo liên hệ người ra đề để thống nhất nếu thí sinh có đáp án khác với đáp án đã cho mà giám khảo vẫn muốn công nhận điểm cho thí sinh.

- Phần PART 4. II. giám khảo vận dụng hướng dẫn để chấm.

B. Đáp án cụ thể:

PART 1: LISTENING (4 points; 0.2 point/ 1 correct answer)

I. 2 points (0.2 point/ 1 correct answer)

01. newspapers 02. campaigns 03. public eye 04. 4% 05. TV

06. images/ pictures 07. fiction/ lies 08. £1,000,000 09. apology 10. tabloids

II. 2 points (0.2 point/ 1 correct answer)

11. job 12. career goals 13. qualification(s) 14. grades 15. A

16. C 17. B 18. A 19. B 20. C

PART 2: LEXICO-GRAMMAR (5 points)

I. 3 points (0.15 point/ 1 correct answer)

01. C 02. A 03. B 04. A 05. B 06. D 07. B 08. A 09. B 10. D

11. A 12. A 13. C 14. A 15. D 16. B 17. C 18. A 19. C 20. D

II. 0.5 point (0.1 point/ 1 correct answer)

21. D 22. A 23. D 24. C 25. B

III. 1.5 points (0.15 point/ 1 correct answer) (không phân biệt chữ in hoa hay in thường)

26. RECENTLY

27. DISCOVERY

28. INTEREST

29. TRADITIONALLY

30. BURIAL

31. UNKNOWN

32. SCIENTISTS

33. DESCENDANT

34. ORIGINALLY

36. CRIMINAL

PART 3: READING (6 points; 0.2 point/ 1 correct answer)

I. 2 points (0.2 point/ 1 correct answer)

01. B 02. A 03. A 04. D 05. D 06. A 07. C 08. B 09. C 10. A

II. 2 points (0.2 point/ 1 correct answer)

11. B 12. C 13. A 14. B 15. D 16. A 17. D 18. D 19. B 20. B

III. 2 points (0.2 point/ 1 correct answer)

21. around

22. communication

23. used

24. births

25. unpleasant

26. warnings

27. of

28. commonly

29. take

30. celebration

PART 4: WRITING (5 points)

I. Rewriting (2 points; 0.4 point/ 1 correct answer)

01. → Celine has always had a taste for classical music.

02. → Since they are under age, they cannot watch this film.

03. → If only you had asked us to spend more time with you.

04. → The deadline for your essays is the 30th of June.

05. → Little has she spoken since the day she met the President.

II. Essay writing (3 points)

- Contents: good, clear, logic and coherent: 2 points

- Good grammar structures, vocabs: 0.5 point

- Good spelling and correct form: 0.5 point

__________HẾT___________

© 2022 Hoc357.edu.vn. All Rights Reserved.
  • Liên hệ
  • Privacy Policy
  • Địa chỉ: 561 Điện Biên Phủ, Phường 25, Bình Thạnh, Thành phố Hồ Chí Minh
  • Gmail: tranthanhhung@hoc357.edu.vn | Phone: 0365798532